Murveln i Göteborg

Min första restaurangrecension gäller Murveln i Göteborg, ett stamhak i mitten av Nordstan i Göteborg där det tycks vara folk under dygnets alla timmar, oavsett vilken dag i veckan det är. Murveln har blivit lite av en institution i Göteborgskretsar, men lever restaurangen upp till ryktet?

murveln

Murveln är en klassisk och traditionell pub som ligger i Nordstan i Göteborg, mellan Centralstationen och Lilla Bommens spårvagnshållplats. Anledningen till att jag väljer att börja mina recensioner med Murveln, beror på att jag är göteborgare och att jag spenderat många kvällar och nätter i Murvelns mörker.

Om Murveln

Murveln är en typisk Göteborgskrog, murrig och mörk. Här blandas människornas sorl med ljudet från Jack Vegas-automaterna, som förresten också finns online. Stämningen är allt som oftast god, även om vissa personer tenderar att bli lite överförfriskade. Om man tycker att ljudet från casinodelen stör, kan man slå sig ner i de bekväma skinnfåtöljerna längst till vänster när man gått in genom entrén.

Service

Servicen på Murveln håller alltid hög nivå. Här serveras man vanligtvis av ungdomar mellan 20 och 30 år, och de tar sig alltid tid att prata och skoja med gästerna. Menyerna levereras snabbt och maträtterna behöver man heller inte vänta speciellt länge på. Vill man veta lite mer om köttet eller vilka drycker som lämpligen dricks till maten, har de allt som oftast bra koll på grejerna.

Maten

Slutligen kommer vi då till det viktigaste, maten. Maten på Murveln är god men inte av någon högre standard. Köttet är oftast välstekt och det efterfrågas inte speciellt ofta hur man vill ha det. Tillbehören är goda och väljer du pommes frites är de alltid härligt knapriga. Såsen blir lite väl fet och smörig ibland och skulle kanske kunna nyanseras.

Man ska dock komma ihåg att Murveln i Göteborg i första hand är en pub, det är därför svårt att sätta samma krav på Murveln som man kanske skulle göra på en restaurang. För att vara en pub håller maten medelstandard, men slutbetyget blir ändå två köttbitar utav fem möjliga. Murveln ska dock besökas, inget snack om det!