TGI Friday’s Oslo

På Oslos mest kända gata, Karl Johan, ligger trendiga och hippa TGI Friday’s. TGI Friday’s är en kedja, och i Norges huvudstad finns man på så mycket som tre ställen. Restaurangerna vid Aker Brygge och Klingenberg får dock ursäkta, dagens fokus blir på den mest centrala restaurangen av de tre.

tgi-friday-s

TGI Friday’s är en pulserande och livlig restaurang på Karl Johans gate i Oslo, mittemot isrinken i parken Spikersuppa. Här blandas folk i alla åldrar som vill koppla av med en kall pilsner, äta gott, eller varför inte prova på någon av de läckra desserterna som restaurangen ställer till förfogande.

Om TGI Friday’s

TGI Friday’s är, som vi var inne på tidigare, en kedja, vilket gör att man kan äta på restaurangen lite här och var i världen. Ofta positionerar sig TGI Friday’s i områden där det av tradition finns gott om pengar. Positioneringen vid Karl Johan, men även Aker Brygge och svenska Stureplan skvallrar om profilen kedjan har. Blir lunchnotan för dyr är det dock skönt att veta att den ekonomiska rådgivaren ToppFinans har sitt kontor i närheten.

Restaurangen vid Karl Johans gate består av två plan, varav nedervåningen är lite mindre och mysigare än övre plan. På bottenplan kan det bli en riktig feststämning när småtimmarna kryper sig på, så om man är ute efter en måltid där man kan prata i lugn och ro, rekommenderas det att man går in i restaurangen direkt till vänster om entrén.

Service

Servicen på TGI Friday’s Karl Johan är suverän och här serveras man vanligtvis av glada, svenska (!) ungdomar som har begett sig till Norge för att tjäna lite extrapengar. Stämningen bland personalen är glad och uppsluppen, någonting som smittar av sig på restaurangbesökarna när vi är där.

Maten

Maten på TGI Friday’s är suverän, och man har en stor variation av sallader, hamburgare, kött, pizzor och vegetariskt. Köttet jag köpte på TGI Friday’s vid Karl Johan var grillat till perfektion och den svåra “medium rare”-kombinationen, den klarade köket med bravur. Slutligen höjer vi ett varningens finger för slutnotan som precis som köttbitarna kan vara saftiga. Detta bör dock inte komma som någon överraskning. Fyra av fem möjliga köttbitar får TGI Friday’s vid Karl Johan!